NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glasvezel van Rekam/Glasdraad in vijf kernen Krimpenerwaard

Nieuws
11 december 2019
Glasvezel van Rekam/Glasdraad in vijf kernen Krimpenerwaard

Bewoners in de kernen van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk a/d IJssel en Stolwijk konden zich sinds september van dit jaar aanmelden voor gratis glasvezel van Rekam GlasDraad. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven: meer dan 92% van de bewoners schreef zich in voor de gratis aansluiting! In de vijf kernen start Rekam GlasDraad Krimpenerwaard direct met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk. Na de zomer 2020 zullen de eerste woningaansluitingen gerealiseerd gaan worden.

Stichting Rekam en GlasDraad Krimpenerwaard richtten eerder dit jaar een gezamelijke onderneming op die de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk maakt. De campagne in de vijf dorpskernen werd begin september enthousiast afgetrapt.

92%

Veel bewoners schreven zich direct online in of kwamen langs op een van de vele informatiebijeenkomsten in de regio. Nu meer dan 92% zich heeft aangemeld, is de komst van snel internet ook in de kernen veiliggesteld. Wethouder Jan Vente: "In onze gemeente hebben we te maken met het feit dat jonge mensen wegtrekken, omdat er niet voldoende huizen zijn. Wil je een vitale leefgemeenschap houden, dan moet het aantrekkelijk blijven om in een dorp te wonen. Dat betekent dat er een basisschool is, dat er winkels zijn en dat er huizen worden gebouwd die aan alle eisen voldoen van jonge mensen. Snel en betrouwbaar internet is er daar één van. We zijn dan ook verheugd dat Rekam GlasDraad ook in de kernen een glasvezelnetwerk gaat aanleggen."

Zomer 2020

Op korte termijn gaat Rekam GlasDraad Krimpenerwaard in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de vijf kernen te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al in de zomer van 2020 wordt voorzien van glasvezel. Na aankomende Kerst worden de materialen besteld en in de loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.