NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Interactieve TV nu ook bij DELTA

Nieuws
06 november 2013
Interactieve TV nu ook bij DELTA

Kabelbedrijf DELTA biedt klanten vanaf 1 december interactieve televisie aan. Op Het Portaal van Zeeland, zoals het interactieve platform heet, worden de komende maanden steeds meer diensten ('applicaties') aangeboden zoals Uitzending Gemist, tweedagelijkse nieuwsflitsen van Omroep Zeeland, lokale (Zeeuwse) weerberichten, Videoland en NOS Sport.

Wat het platform bijzonder moet maken, is de Zeeuwse invulling. Zo is onder meer samenwerking (voorzien) met Zeeuwse non-profitorganisaties zoals de GGD en lokale zorgaanbieders. Het kabelbedrijf gaat voor het aanbieden van interactieve televisie HbbTV techniek gebruiken. DELTA is na UPC, Ziggo en Caiway het vierde kabelbedrijf dat interactieve televisie aanbiedt.

Interactieve TV vaste waarde bij kabel

Interactieve televisie is inmiddels een vaste waarde geworden bij de kabelbedrijven. Medio 2005 startte UPC als eerste omroepdistributeur in Nederland met de grootschalige introductie van interactieve (non-lineaire) televisie. Ziggo biedt kijkers sinds 2009 op grote schaal de mogelijkheid om gebruik te maken van interactieve televisie.

Concurrentie

Concurrenten van de kabelbedrijven volgden later: KPN en Tele2 bieden sinds 2010 interactieve televisie aan op landelijke schaal. Inmiddels is de markt voor interactieve televisie nog meer in beweging door de komst van Netflix, andere over-the-top aanbieders en de overname van Videoland door RTL. Ook de kabelsector innoveert door: zo lanceerde Ziggo gisteren als eerste omroepdistributeur interactieve televisie zonder aparte digitale ontvanger.