NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Joint Venture RekamGlasDraad opgericht voor aanleg glasvezel in kernen van de Krimpenerwaard

Nieuws
15 juli 2020
Joint Venture RekamGlasDraad opgericht voor aanleg glasvezel in kernen van de Krimpenerwaard

Stichting Rekam en GlasDraad B.V. hebben 2 juli hun samenwerking officieel vastgelegd met de oprichting van de joint venture RekamGlasDraad. De joint venture heeft als eerste daad ook een overeenkomst met KPN getekend voor de levering van diensten over het netwerk van de joint venture in de Krimpenerwaard.

RekamGlasDraad is inmiddels gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Krimpenerwaard. Meer dan 90% van bewoners heeft al voor glasvezel ingetekend.

Open infrastructuur

Cas Disse, interim directeur van Rekam, is blij met de stappen die nu gezet zijn. "Als eigenaar en beheerder van het coax- en glasvezelnetwerk door heel Midden-Holland streeft Rekam naar een toekomstvast en open infrastructuur om bewoners en ondernemers de beste dienstverlening te garanderen. Rekam heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om deze ambitie waar te maken, waarbij gecontroleerd en per gebied het bestaande coaxnetwerk wordt vervangen door glasvezel. Hierbij is de samenwerking met GlasDraad een belangrijke stap voor Rekam. Met het netwerk van Rekam GlasDraad krijgen bewoners ook toegang tot meerdere bekende providers, zoals TriNed en Solcon, die diensten gaan leveren over het open netwerk van RekamGlasDraad in de Krimpenerwaard, naast de al bestaande leveranciers Rekam en CAIW.

Partners

GlasDraad-directeuren Pieter van Grunsven en Annette Gremmen zijn zeer verheugd met de samenwerking met Rekam en haar bestuur. "In goed overleg met het bestuur en de directie gaan we glasvezel uitrollen om zo een antwoord te hebben op de toenemende vraag naar bandbreedte bij consumenten en zakelijke gebruikers. Die ambitie past heel goed bij de lange termijn focus van GlasDraad. Wij zijn ervan overtuigd dat we als joint venture partners elkaar maximaal versterken en de netwerkverglazing de komende jaren mogelijk kunnen maken."