NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Kabelnoord tekent intentieverklaring digitale vaardigheden

Nieuws
05 augustus 2023
Kabelnoord tekent intentieverklaring digitale vaardigheden

Kabelnoord sluit zich aan bij een samenwerking om de digitale vaardigheden van inwoners in de gemeenten Noardeast Fryslân en Dantumadiel te versterken.

Sûnenz, Het Bolwerk, NHL Stenden, Stjoer, Bibliotheken Noord Fryslân & Kennislab NOF zijn in het voorjaar van 2023 een samenwerking met elkaar aangegaan. De partners willen de digitale vaardigheden van inwoners in de gemeenten Noardeast Fryslân en Dantumadiel versterken. Zij bieden daarom -gezamenlijk en apart- speciale activiteiten aan voor inwoners. Kabelnoord sluit zich aan bij deze samenwerking.

Zonder belemmering mee kunnen (blijven) doen aan de digitale samenleving

Daan van Beek, directeur Kabelnoord: “Kabelnoord vindt het belangrijk dat iedereen zonder belemmering mee kan (blijven) doen aan de digitale samenleving. We streven ernaar dat zoveel mogelijk inwoners veilig gebruik kunnen maken van internet en hun weg weten te vinden in de digitale wereld. Deze samenwerking raakt onze missie, daarom tekenen wij de intentieverklaring en zetten wij ons in voor ‘Digitaal vaardig(er) in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel’.” 

Kabelnoord is een Friese aanbieder van internet, televisie en telefonie en heeft onder andere in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel een eigen (glasvezel)netwerk liggen. Deze gemeenten zijn samen met Schiermonnikoog en Ameland aandeelhouder van Kabelnoord.