NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

Nieuws
29 januari 2015
Kabeltelevisie Pijnacker introduceert gratis TV-app

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker heeft de 'SKP TV-app' geïntroduceerd, een app voor live televisie op tablet en smartphone. De app is beschikbaar voor iOS en gratis te gebruiken door alle SKP abonnees met combinatiepakket van televisie, internet en telefonie.

Klanten kunnen met de SKP TV-app lineair kijken naar NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, SBS 6, NET 5, Veronica en TV West. De app werkt zolang de abonnee verbinding heeft met internet van SKP en is gratis beschikbaar voor alle 3in1-abonnees van Stichting Kabeltelevisie Pijnacker.

Begin gemist

Naast het live kijken naar uitzendingen kunnen programma's ook worden gepauzeerd en teruggekeken. Is een programma al begonnen als de app wordt ingeschakeld, dan is er eenvoudig terug te scrollen naar het begin van de uitzending, maar ook naar programma's die eerder werden uitgezonden (tot de dag ervoor vanaf 0.00 uur). In de app is ook het uitzendschema van de betreffende zenders als TV-gids te bekijken.

Multiscreen

SKP volgt met de app in de voetsporen van andere kabelbedrijven als Ziggo, UPC, DELTA/Zeelandnet en Kabelnoord, die eerder succesvolle apps voor multiscreen TV lanceerden. De SKP TV-app is ontwikkeld in samenwerking met Vinson, dat ook de multiscreen applicatie van Kabelnoord ontwierp. SKP biedt de app aan voor iOS, maar overweegt later een versie voor Android uit te brengen.