NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Kinderen aan het roer bij drie leden NLconnect

Nieuws
27 januari 2020
Kinderen aan het roer bij drie leden NLconnect

Op 23 januari stonden de directies van Speer IT, VolkerWessels Telecom en Youfone voor een dag hun stoel af aan leerlingen van een basisschool of het VMBO. De bedrijven deden mee aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen.

Met Baas van Morgen willen de bedrijven en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Een dag de baas bij Speer IT, VolkerWessels Telecom en Youfone

Jade, 14 jaar oud en leerling op het Vakcollege Hillegersberg, stond een dag aan het roer bij Youfone. Haar dag begon met een netwerkkoffie op Rotterdam The Hague Airport en een ontbijtsessie. Daarna leerde ze de processen kennen van de Youfone klantenservice. In de middag werkte ze aan haar opdracht: bedenk een leuke social media campagne: (2/3 posts) om de Gratis Dubbele Data overstapcampagne onder de aandacht te brengen.

Bij Speer IT waren Stef en Danny een dag Baas van Morgen. Zij namen de stoel over van CEO Kees Jonker. Bij Speer IT hebben de jongens zich als echte bazen moeten gedragen, van brainstormen over management-vraagstukken tot het aannemen van nieuw personeel. De dag begon met een interessant vraagstuk over hoe Speer IT hun service en dienstverlening konden verbeteren. De heren hebben hierbij met een frisse blik goede nieuwe ideeën aangedragen. Daarnaast hebben de jongens onder begeleiding een heus sollicitatiegesprek mogen voeren met een nieuwe kandidaat voor dochteronderneming Speerworks. De kandidaat werd aangenomen!


Dilan (15 jaar) nam voor een dag de stoel over van Wido van de Mast bij VolkerWessels Telecom. Dilan had als baas van VolkerWessels Telecom een drukke dag, want ze bezocht maar liefst drie locaties. Ze begon haar dag op het hoofdkantoor in Amersfoort waar ze kennis maakte met verschillende afdelingen. Later vervolgde ze haar weg naar het kantoor in Maarssen waar Dilan advies gaf over de uitrol van een campagne. Aan het eind van haar dag als baas ging ze op bezoek bij een Telecom Monteur. Na veel verhalen te hebben gehoord van collega's kon ze hier in de praktijk zien hoe een telecomverbinding tot stand komt.

Over JINC  

JINC werd in 2003 opgericht als initiatief tegen de armoede en het verval in Amsterdam Nieuw-West. Ruim 16 jaar later is JINC uitgegroeid tot een landelijke organisatie met bijna 500 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. 

news/2022/12/GroupPicture-OriginalRatio-1-2-768x351.jpg