NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

KPN en VodafoneZiggo worden lid van NLconnect

Nieuws
02 april 2024
KPN en VodafoneZiggo worden lid van NLconnect

VodafoneZiggo en KPN zijn toegetreden tot branchevereniging NLconnect. Met de nieuwe leden zijn alle grotere telecomaanbieders van ons land bij NLconnect aangesloten: Odido en DELTA Fiber waren al bij de vereniging aangesloten, evenals 85 andere bedrijven uit de gehele telecom- en breedbandketen, van aannemer tot ISP. 

De Nederlandse digitale infrastructuur is van essentieel belang voor onze sterk gedigitaliseerde maatschappij en economie. Hoogwaardige connectiviteit is de basis van die digitale infrastructuur. De Nederlandse netwerken behoren tot de top van de wereld. Met de verdere uitrol van hoogwaardige vaste en mobiele netwerken blijft ons land internationaal koploper op connectiviteit en digitalisering. Die positie brengt ook verplichtingen met zich mee. Zo lopen Nederlandse telecomaanbieders voorop met het verduurzamen van hun diensten en netwerken en werkt de breedbandketen aan nog veiliger en efficiënter aanleg van netwerken. Met de deelname van KPN en VodafoneZiggo versterkt NLconnect de samenwerking binnen de keten. 

Samenwerking

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: ‘NLconnect heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als platform voor de gehele keten van de breedband- en telecomindustrie, met gezaghebbende events, actieve werkgroepen, een uitgebreid relatienetwerk en een volwaardig communicatieplatform. De deelname van KPN en VodafoneZiggo is een mooie erkenning daarvan. We kijken uit naar de samenwerking.’

Over NLconnect

Branchevereniging NLconnect stimuleert innovatie, samenwerking, gezonde marktwerking en kennisuitwisseling in de connectiviteitssector. Leden zijn onderdeel van de gehele breedbandketen: van aannemers en leveranciers tot operators en providers. Om de glasvezelindustrie nog verder te verduurzamen publiceerde NLconnect onlangs Product Category Rules waarmee operators hun scope 3 CO2-emissies kunnen reduceren. Ook werkt de branche aan nog veiliger aanleg van nieuwe datanetwerken en is de branchevereniging intensief betrokken bij de kwaliteitscertificering van kabel- en glasvezelmonteurs.