NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

KPN sluit zich aan bij Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Nieuws
18 januari 2024
KPN sluit zich aan bij Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

De Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur (GVAD) is op initiatief van Techniek Nederland en NLconnect opgesteld en vergroot het veiligheidsbewustzijn rondom de aanleg van data- en telecommunicatienetwerken, zoals glasvezel.

De GVAD ziet toe op de veiligheid rondom het aanleggen, onderhouden, vervangen en in bedrijf hebben van data- en telecomnetwerken. Naast Techniek Nederland en NLconnect zijn zowel opdrachtgevers zoals telecompartijen, als opdrachtnemers zoals aannemers aangesloten. Gezamenlijk nemen zij de verantwoordelijkheid en de nodige maatregelen om in de hele sector een veilige werkomgeving te creëren, bijvoorbeeld door standaardisatie van instrumenten, regels, voorschriften en veiligheidsbeleid.

Joost Steltenpool, directeur KPN Netwerk: “KPN moderniseert in hoog tempo zijn bestaande kopernetwerken door ze te vervangen door glasvezel. We sluiten ons aan bij deze gedragscode omdat we het belangrijk vinden om die werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren.”“Zorgvuldig graven is al jaren onze topprioriteit”, vertelt Jort Wever, directeur netwerkmanagement bij KPN. “Daarom steunen we het van harte dat dit thema over de hele sector wordt opgepakt. Dit initiatief verkleint de risico’s voor de maatschappij en de mensen die dagelijks aan onze infrastructuur werken en daar leveren we graag een bijdrage aan.”