NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

NL Digitaal: nieuw boek over de digitale samenleving

Nieuws
15 november 2016
NL Digitaal: nieuw boek over de digitale samenleving

Deze week verschijnt NL Digitaal, een boek dat 50 essentiële zaken uit de digitale wereld tastbaar maakt. Alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes! NLkabel werkte mee aan de totstandkoming van de publicatie. 

Smartphones en sociale media zijn ongekend populair bij jong en oud. Maar vrijwel geen enkele gebruiker weet iets over de wereld achter het touchscreen. Voor wie zich veilig, vertrouwd en vrij wil kunnen bewegen in onze digitale samenleving, is dit boek dan ook een absolute must. Het behandelt 50 essentiële zaken uit de digitale wereld: alles wat iedereen zou moeten weten over bits en bytes. Jongeren gebruiken smartphones en sociale media intensief, maar hoe dat allemaal werkt, of wat de invloed ervan is op de maatschappij, kan ze weinig schelen. En dat terwijl informatietechnologie tegenwoordig een sleutelrol speelt in elk bedrijf en elke opleiding. Je kunt er maar beter wél iets van weten, al was het maar voor je kansen op de arbeidsmarkt. 

"Om nog meer uit het web en apps te halen moet je weten  wat er allemaal achter schuil gaat. Dit boek staat boordevol nuttige inzichten en praktische tips!"

Ben Woldring, oprichter/directeur Bencom BV

50 onderwerpen uit de digitale wereld

NL Digitaal wil jonge mensen dat voorhouden, maar doet dat liever door ze te vermaken dan door met het vingertje te zwaaien. In het boek komen 50 essentiële zaken uit de digitale wereld aan bod, van breedband tot digitaal betalen en van infostress tot internettelefonie. Niet door er gewichtig over te doen en ingewikkelde termen te gebruiken, maar wel door te laten zien wat hun plaats is in de jeugdige belevingswereld. 

"Je online leven spreekt niet vanzelf. Ook als je aan je smartphone bent vastgegroeid is het goed om de bouwstenen van je online bestaan te begrijpen. Dit boek is daarin onmisbaar. Lees het en snap  hoe je Snapt!"

Luuk Ikink, presentator RTL

Herbert Blankesteijn

Auteur Herbert Blankesteijn heeft voor het schrijven van NL Digitaal de perfecte achtergrond. Opgeleid als natuurkundige maakte hij radioprogramma's voor kinderen bij de VPRO.

"Toen ik zelf scholier was zag ik een serie tv-programma's waarin Herbert Blankesteijn vertelde over internet. Mede daardoor ben ik gaan bloggen en ben ik nu internetondernemer. Lezen, dit boek!"

Alexander Klöpping, eindbaas Blendle

Hij was tien jaar lang tv-regisseur bij Het Klokhuis – geliefd bij kinderen én volwassenen – en schreef en presenteerde computercursussen voor Teleac. Nu maakt hij bij BNR radio over ICT voor ondernemers. Hij schrijft over techniek, zowel voor KIJK als voor het vakblad De Ingenieur. Geknipt dus voor NL Digitaal: speels genoeg om jongeren aan te spreken en verantwoord genoeg om ook ondernemers 'in het vak' te boeien. Samen met andere partijen uit de internetsector werkte NLkabel graag mee aan de totstandkoming van het boek.

news/2022/12/1minuut-op-internet.jpg