NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Nieuwe site wijst weg in legaal digitaal media-aanbod

Nieuws
16 januari 2014
Nieuwe site wijst weg in legaal digitaal media-aanbod

Vandaag lanceerde minister Bussemaker van OCW thecontentmap.nl, een overzicht van het legale digitale media-aanbod in Nederland, zoals Video on Demand en muziekdiensten. Een goed initiatief, dat bijdraagt aan de bestrijding van online piraterij.

The content map

thecontentmap.nl is een initiatief van rechthebbenden. De creatieve sector laat hiermee zien op welke plaatsen online met toestemming van rechthebbenden mediacontent wordt aangeboden. Rob van Esch, directeur NLkabel: 'Afgelopen jaren is het legale aanbod fors toegenomen. iTunes, HBO, Netflix, de on demand programma's, films en series bij distributeurs, Spotify, ebooks via vele kanalen, de lijst is enorm. Het valt natuurlijk niet mee om dat groeiende legale aanbod in één website te vangen. Dat neemt niet weg dat het initiatief is toe te juichen."

Legaal via de kabel

Minister Bussemaker (OCW) heeft aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat consumenten kunnen genieten van legale, makkelijk vindbare, betaalbare en kwalitatief goede content. Met muziekdiensten als Ziggo Muziek en Video on Demand diensten bieden de kabelbedrijven de consument zulke laagdrempelige en hoogwaardige alternatieven voor piraterij. Deze diensten zijn uiteraard op thecontentmap.nl te vinden.