NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

NLConnect verwelkomt 3 nieuwe leden

Nieuws
06 april 2017
NLConnect verwelkomt 3 nieuwe leden

NLConnect, de brancheorganisatie van telecom- en kabelbedrijven heeft er drie nieuwe leden bij. Onlangs sloten Jonaz, InCompanyMedia en Teleplaza zich aan bij de branchevereniging. NLConnect telt nu in totaal 12 leden, die allen diensten leveren over hoogwaardige glasvezel- of kabelnetwerken.

Eerder dit jaar kondigde de vereniging aan zich open te stellen voor alle aanbieders van elektronische communicatiediensten zoals omroepdistributeurs en internetproviders en zich niet langer te beperken tot traditionele kabelbedrijven. 

InCompanyMedia is een zakelijke aanbieder van IPTV en andere streaming diensten via dataverbindingen aan zakelijke klanten zoals (zorg)instellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven. Teleplaza is exploitant van glasvezelnetwerken en aanbieder van triple play diensten binnen onder meer appartementencomplexen, zorgcomplexen en studentenhuisvesting en op bedrijventerreinen. Jonaz is een provider die in Amersfoort, Leusden, Baarn en Soest aan consumenten internet (500 Mbps), televisie en telefonie levert over glasvezel.

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect: "Door ons ledenbestand te vergroten creëren we een breder draagvlak. We kunnen op die manier de uitdagingen waar we voor staan effectiever aangaan, zoals op het gebied van rechten voor de doorgifte van televisiecontent, maar ook als het gaat om wet- en regelgeving rondom telecomdiensten en -netwerken en het aanleggen van breedband in het buitengebied. Nieuwe leden hebben natuurlijk ook nieuwe ideeën over hoe we ons werk als brancheorganisatie nog beter te kunnen doen. We heten ze dan ook van harte welkom." 

Over NLConnect

NLConnect (voorheen NLkabel) behartigt de belangen van telecom- en kabelbedrijven: internetaanbieders en aanbieders van tv pakketten. De leden van NLConnect bieden consumenten en bedrijven via glasvezel en kabel onder meer supersnel breedbandinternet, multiscreen digitale televisie, telefonie en WiFi. Nederland is qua telecom en media toonaangevend in Europa en de wereld. Het is de ambitie van NLConnect om deze voorsprong verder uit te bouwen door te investeren in connectiviteit: steeds snellere vaste en draadloze netwerken, maar ook mediadiensten om de kijker en luisteraar op de meest gebruiksvriendelijke wijze te voorzien van de beste content.