NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Ook multiscreen bij Kabelnoord

Nieuws
06 februari 2014
Ook multiscreen bij Kabelnoord

Vanaf vandaag kunnen de internetabonnees van Kabelnoord via een app ook op hun tablet of smartphone televisie kijken. De belangstelling voor de app is groot. Op de eerste dag na de aankondiging meldden zich al enkele honderden abonnees aan.

Kabelnoord ziet de app vooral als een mogelijkheid om meer te betekenen voor klanten. Ook al omdat uit onderzoek blijkt dat het gebruik van andere schermen dan de tv voor videoconsumptie snel toeneemt. Directeur Niek Geelhoed: "De app past prima in ons productportfolio. De klant betaalt niets extra voor de app en het streaming tv-aanbod. Maar het is natuurlijk wel een vorm van klantbinding. Hoeveel klanten de app gaan gebruiken, weten we niet. Wel is het duidelijk dat er behoefte is aan een bundeling van streaming tv-zenders. Zeker omdat niet alle zenders hun programma's zelf live via internet aanbieden."

Investering

In vergelijking met bijvoorbeeld Ziggo en UPC, die al eerder tv-apps lanceerden, is Kabelnoord een klein kabelbedrijf. Kabelnoord heeft zo'n 22.000 tv-klanten, waarvan er 12.000 ook internetten via Kabelnoord. Niek Geelhoed: "De investering in de app was was nu te overzien doordat veel van de techniek inmiddels al door derden ontwikkeld is. In eerste instantie is de app van Kabelnoord alleen voor iOS verkrijgbaar. Maar we werken al aan Android-uitvoeringen."

Meer zenders

Bij de lancering van de tv-app biedt Kabelnoord elf televisiezenders: tien Nederlandse zenders en Omrop Fryslân. Op termijn wil Geelhoed het volledige basispakket aanbieden via de app. Ook andere kabelbedrijven breiden hun online zenderaanbod regelmatig uit. Zo kondigde het Zeeuwse kabelbedrijf DELTA onlangs aan 13 zenders toe te voegen aan het tweedescherm-aanbod.   

news/2022/12/multiscreenkabel.png