NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Open Dutch Fiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Nieuws
30 november 2023
Open Dutch Fiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Vandaag zette Open Dutch Fiber een handtekening onder de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur. Met de Gedragscode gaan aannemers en telecomnetwerkbeheerders en -operators intensiever samenwerken om de veiligheid bij de aanleg van data- en telecomnetwerken te bevorderen. 

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: “Open Dutch Fiber is één van de partijen die ons land in snel tempo voorziet van glasvezel. Mede door de grootschalige uitrol van ODF blijft ons land internationaal voorloper met connectiviteit. Glasvezel is de onmisbare digitale infrastructuur voor de toekomst, maar de snelle uitrol gaat ook gepaard met uitdagingen. Het is daarom verheugend nieuws dat ODF zich bij de gedragscode aansluit. Alleen gezamenlijk kunnen we de veiligheid van werknemers bij de aanleg van telecomnetwerken borgen.“ 

Floris van den Broek, CEO Open Dutch Fiber: “We zijn blij met deze samenwerking. Ons doel is om de aanleg van glasvezel zo veilig en efficiënt mogelijk uit te voeren en de maatschappelijke overlast tot een minimum te beperken. Om dat te bereiken zoeken we samenwerkingen binnen de hele keten op. De gedragscode is een mooi startschot om samen verder te werken aan een veilige aanlegketen.”

De Gedragscode is een initiatief van Techniek Nederland en NLconnect. Dit voorjaar zetten de beide brancheorganisaties en de infrabedrijven Allinq, Baas, BAM, Circet, Van Gelder, Siers, Spie en VolkerWessels Telecom al hun handtekening onder de code. Ook tekenden VodafoneZiggo, DELTA Fiber, Eurofiber en Glaspoort de code.