NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Programmeren: het lezen en schrijven van de toekomst

Nieuws
14 oktober 2014
Programmeren: het lezen en schrijven van de toekomst

Op 10 oktober is Europese Codeweek van start gegaan. Dit initiatief van Eurocommissaris Neelie Kroes vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Programmeren wordt gezien al dé vaardigheid van de 21e eeuw: de vraag naar ICT-professionals zal de komende jaren fors groeien.

Deze week worden er daarom door heel Europa activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ook moet de Codeweek kinderen stimuleren zelf aan de slag te gaan met programmeren. Nederland doet mee met verschillende activiteiten door heel het land.

CoderDojo

Afgelopen zaterdag waren ruim honderd enthousiaste jongeren aanwezig in Science Center NEMO om een CoderDojo (workshop) bij te wonen. Tijdens de CoderDojo deelden vrijwilligers hun ICT-kennis met jongeren in de leeftijd van 7-17 jaar. Zij hebben van alles geleerd over coderen, programmeren,websites, apps en software. CoderDojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met passie voor ICT die zij over willen brengen op jongeren. UPC Nederland ondersteunt de programmeerworkshops voor jongeren, die vaardigheden en vertrouwen geven de mogelijkheden van de online wereld te benutten. Liberty Global, de moedermaatschappij van UPC, is een partnership met CoderDojo aangegaan om hen te ondersteunen in het groter maken van CoderDojo in Europa.