NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Sneller bestanden versturen: DELTA verhoogt uploadsnelheden

Nieuws
30 oktober 2019
Sneller bestanden versturen: DELTA verhoogt uploadsnelheden

Telecombedrijf DELTA verhoogt de maximale uploadsnelheid van internet via de kabel naar 100 Mbps. Tot nu toe was dat 40 Mbps. Dankzij deze ontwikkeling kunnen klanten nog sneller grote bestanden via het internet versturen en wordt werken in de cloud nog aantrekkelijker.

De nieuwe uploadsnelheden komen in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar. Om dat mogelijk te maken wordt een technische laag in het netwerk eerst nog geüpgraded. Het is een volgende stap in het Next Generation Netwerk van DELTA.

Toekomstbestendig

"Het internetgebruik stijgt elk jaar opnieuw met 40 procent. Om onze klanten van de beste verbindingen te voorzien, blijven we doorontwikkelen", zegt directeur Ludolf Rasterhoff. "Zo blijven we vooroplopen in Zeeland en blijven we bouwen aan een toekomstbestendig netwerk."

Next Generation Netwerk is een groot vernieuwingsproject waarmee DELTA in 2017 startte om de capaciteit en internetsnelheden in het netwerk flink te verhogen. Daarvoor vernieuwt het bedrijf op 15.000 plaatsen door heel Zeeland netwerkapparatuur. Ook stapte DELTA over op volledig digitale televisie en radio.

Gigabit

Door deze ontwikkelingen heeft DELTA op dit moment het beste hybride glasvezelcoax-netwerk van Nederland. Zeeuwen hebben daarmee beschikking over downloadsnelheden tot maar liefst 1 Gigabit per seconde, ofwel 1000 Megabit per seconde. Daar komt nu ook een forse verhoging van de uploadsnelheid bij.