NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Teleste introduceert eerste 1,8 GHz kabelversterker voor de Europese markt

Nieuws
13 mei 2024
Teleste introduceert eerste 1,8 GHz kabelversterker voor de Europese markt

Verschillende kabelexploitanten maken momenteel plannen om hun netwerken te migreren naar 1,8 GHz-capaciteit. Deze uitbreiding van de bovengrens van het downstreamspectrum tot 1794 MHz staat ook bekend als 'extended spectrum DOCSIS' en is onderdeel van de DOCSIS 4.0 specificaties. Teleste lanceert de eerste kabelversterker voor de Europese markt die deze spectrumuitbreiding tot 1,8 GHz ondersteunt. 

Voortbouwend op het succes van Teleste's CX3 platform, introduceert Teleste de CX4. Een geavanceerde, high-performance oplossing die operatoren in staat stelt om het maximale uit hun bestaande DOCSIS 3.1 netwerken te halen en die ook de toekomstige Docsis 4.0 standaard ondersteunt. De versterker is ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van kabelexploitanten en hun abonnees, met compatibiliteit voor zowel 1,8 GHz als 1,2 GHz netwerken. 

De CX4 beschikt over een retourversterker met hoge versterking, naadloos geïntegreerd in het moederbord. In combinatie met het brede bruikbare versterkingsbereik en de hoge uitgangsniveaus zorgt dit ervoor dat de compacte CX4 consistent uitstekende RF-prestaties levert.

Power Save-modus

In lijn met Teleste's strategische duurzaamheidsdoelen beschikt de CX4 over energie-efficiënte prestaties met onder andere een Power Save-modus die operators in staat stelt om het stroomverbruik te optimaliseren in relatie tot de benodigde netwerksignaalniveaus. Deze modus is met name gunstig wanneer het netwerk minder belast wordt, omdat het operators mogelijk maakt om energie te besparen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Om de servicekwaliteit te optimaliseren is de CX4 uitgerust met instelbare modules die het mogelijk maken om storingen op te sporen zonder signaal onderbrekingen voor de klant. Dit kan op afstand worden bediend via een optionele module.

Robuuste behuizing

Bij het ontwerp van de CX4 werd rekening gehouden met het gebruiksgemak. De versterker is uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface met drukknoppen en een duidelijk display. Het inregelproces gebeurt volledig elektronisch door middel van elektrische circuits die naadloos worden bediend door de drukknoppen. De robuuste versterker is ook bestand tegen zware omgevingsomstandigheden, vanwege de IP67-behuizing.

ANGACOM

Teleste nodigt alle professionals uit de industrie uit om ons te bezoeken op stand C12 in hal 8 tijdens ANGA COM 2024, 14-16 mei, om de toekomst van breedbandtechnologie te ervaren met de CX4-versterker.