NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

TriNed, Youfone en Open Fiber sluiten zich aan bij NLConnect

Nieuws
06 juli 2017
TriNed, Youfone en Open Fiber sluiten zich aan bij NLConnect

De telecombedrijven TriNed, Youfone en OpenFiber hebben zich aangesloten bij NLConnect, de brancheorganisatie van telecom- en kabelbedrijven. De vereniging groeit daarmee naar 15 leden, die allen investeren in connectiviteit en hoogwaardige telecomdiensten. Eerder dit jaar kondigde NLConnect aan zich open te stellen voor alle aanbieders van elektronische communicatiediensten zoals omroepdistributeurs en internetproviders en zich niet langer te beperken tot traditionele kabelbedrijven.

TriNed is een ervaren onafhankelijke triple play serviceprovider op glasevzelnetwerken. Youfone is een kwalitatieve en onafhankelijke aanbieder van Sim Only abonnementen voor zowel consumenten als zakelijke klanten. OpenFiber is een aanbieder van Gigabit internet en HDTV binnen studentenhuisvesting en appartementencomplexen en op bedrijventerreinen, via een eigen glasvezelnetwerk.

Samenwerking

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect: "Het is fijn om te merken dat steeds meer partijen het belang van samenwerking inzien. Onze leden hebben gezamenlijke uitdagingen rondom het investeren in de digitale infrastructuur van de toekomst en rondom dienstverlening naar klanten. Die uitdagingen kunnen we veel effectiever aangaan als we de handen ineen slaan. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom."

Over NLConnect

NLConnect behartigt de belangen van telecom- en kabelbedrijven: telecom-netbeheerders, internetaanbieders en aanbieders van telefonie en tv pakketten. De leden van NLConnect bieden consumenten en bedrijven via glasvezel-, kabel- en draadloze netwerken onder meer supersnel breedbandinternet, multiscreen digitale televisie en telefoniediensten. Nederland is qua telecom en media toonaangevend in Europa en de wereld. Het is de ambitie van NLConnect om deze voorsprong verder uit te bouwen door te investeren in connectiviteit: steeds fijnmaziger en snellere vaste en draadloze netwerken, maar ook mediadiensten om de kijker en luisteraar op de meest gebruiksvriendelijke wijze te voorzien van de beste content.