NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Nieuws
20 november 2023
Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

C.N. Rood, Electroplast, Qonnected, Ravesteijn Infra & Telecom, Renewtech en Zener Telecom hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de glasvezel- en breedbandindustrie. De vereniging groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Branchevereniging NLconnect stimuleert innovatie, samenwerking, gezonde marktwerking en kennisuitwisseling in de connectiviteitssector. Leden zijn onderdeel van de gehele breedbandketen: van aannemers en leveranciers tot providers.

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: " De uitrol van nieuwe 5G- en glasvezelnetwerken is in volle gang. Die snelle, betrouwbare en veilige connectiviteit vormt het fundament onder de twin transition van digitalisering en verduurzaming en is dus een onmisbare pijler onder onze maatschappij en economie. Ons land is qua connectiviteit een voorloper. Maar de uitrol gaat ook gepaard met uitdagingen. Onder meer op het vlak van veiligheid, kwaliteit, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid. Die uitdagingen kunnen we alleen samen het hoofd bieden. Zo werkt de telecomsector binnen NLconnect aan standaarden om haar scope 3 CO2-emissies te reduceren en werkt de branche aan nog veiliger aanleg van nieuwe datanetwerken. Daarnaast is de vereniging intensief betrokken bij de kwaliteitscertificering van FttX-monteurs. Met de nieuwe aanmeldingen kunnen we ons platform nog verder versterken. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over de nieuwe leden: 

CN Rood is koploper in kennis en oplossingen op het gebied van test- en meetapparatuur. Meer dan vijftig toegewijde professionals werken aan oplossingen variërend van communicatie-testapparatuur en algemene test- en meetinstrumenten tot apparatuur voor data-acquisitie, logistieke automatisering, aangevuld met consultancy, training en turnkey oplossingen.

Electroplast produceert en levert kunststof producten voor het beschermen, signaleren en markeren van kwetsbare en kostbare (ondergrondse) kabels en leidingen. 

Qonnected is een toonaangevende operator/ISP die gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige connectiviteitsoplossingen voor de zakelijke markt. Met een focus op betrouwbare internetdiensten biedt Qonnected op maat gemaakte oplossingen, waaronder breedbandverbindingen en zakelijk glasvezel. Qonnected is tevens de operator van consumentenmerk Onvi. 

RIT, Ravesteijn Infra & Telecom, is aannemer voor aanleg en onderhoud van telecom- en datacommunicatienetwerken. Het bedrijf heeft expertise in glasvezeltechniek en het blazen van geleidebuizen en glasvezelkabels. 

Renewtech is een toonaangevende circulaire IT-dienstverlener die bedrijven helpt hun investeringen in technologie te maximaliseren en de kosten voor onderhoud te minimaliseren. 

Zener Telecom heeft een ruime ervaring in de Turnkey aanleg van telecomnetwerken. De werkzaamheden omvatten alle noodzakelijke activiteiten voor de engineering, implementatie, levering en onderhoud van FttH-glasvezelnetwerken, mobiele telefoonnetwerken (2G, 3G, 4G, 5G) en radionetwerken (WiFi, WiMAX en radioverbindingen) voor de belangrijkste operators wereldwijd.