NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Youfone biedt mobiele abonnementen nu met 5G

Nieuws
08 februari 2023
Youfone biedt mobiele abonnementen nu met 5G

Youfone biedt per 8 februari 5G aan voor nieuwe en bestaande klanten. Dit doet de telecomprovider voor zowel consumenten als ook voor zakelijke diensten. Youfone maakt voor haar mobiele diensten gebruik van het KPN-netwerk, wat 5G in bijna heel Nederland beschikbaar stelt. Youfone zegt op KPN’s netwerk een maximale downloadsnelheid van 256Mbit/s en een maximale upload van 150Mbit/s aan te kunnen bieden.

Met het aanbieden van 5G zet Youfone een verdere en toekomstbestendige stap in het verbeteren van haar dienstverlening. Valentijn Rensing, CEO van Youfone: “Met 5G verbinden we mensen nog beter. Dat is goed nieuws voor onze klanten, want zij merken dat in hun dagelijks leven, thuis en op kantoor.”

Geschikt 5G-toestel

Youfone activeert 5G voor zowel bestaande als nieuwe klanten die beschikken over een geschikt 5G-toestel. Klanten zonder een toestel dat geschikt is voor 5G behouden gewoon hun huidige 4G-internetverbinding.

Wat is 5G?

5G is het 5e generatie mobiele netwerk en is de opvolger van het huidige 4G-netwerk. Het moet ervoor zorgen dat we met meer mensen tegelijkertijd én sneller kunnen streamen, bellen en downloaden. Daarmee is 5G het mobiele netwerk van de toekomst.