NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Youfone lanceert TV-platform YoufoneTV

Nieuws
11 september 2017
Youfone lanceert TV-platform YoufoneTV

De Rotterdamse sim only provider Youfone lanceert YoufoneTV, een platform voor OTT-televisie. Youfone heeft het platform ontwikkeld in samenwerking met Huawei. YoufoneTV wordt tegen lage introductieprijzen aangeboden, waarmee Youfone CEO Valentijn Rensing verwacht snel marktaandeel op te bouwen, in eerste instantie vooral onder jongeren, twintigers en dertigers. "We dagen de grote jongens uit."

OTT

CEO Rensing omschrijft YoufoneTV als een 'hybride model' in de snel veranderende tv-wereld. Er kan via een tv-ontvanger of tv app op elke plek in Nederland live tv, video on demand en andere content worden gekeken. YoufoneTV maakt gebruik van OTT-technologie ('over the top') en is beschikbaar voor alle apparaten. De beeldkwaliteit is SD, HD en op termijn in 4K. Rensing: "Huawei heeft het onderliggende tech-platform en netwerk gebouwd. Wij hebben bedacht hoe het eruit moest gaan zien en alle content bij elkaar gebracht en gekoppeld. We werken continu aan het verbeteren en integreren van het aanbod." Youfone verwacht binnen drie jaar 160.000 klanten voor YoufoneTV te hebben, waaronder ook veel 'traditionele' tv-kijkers.

Maximale keuzevrijheid

De nieuwe uitdager op de tv-markt biedt abonnees maximale keuzevrijheid. De kijker bepaalt in grote mate zelf wat hij afneemt en heeft ook de keus om bijvoorbeeld tv zonder internet af te nemen of alleen de tv-app voor smartphone en tablet. Op dit moment is er een beschikbaar aanbod van meer dan 100 zenders. In plaats van een standaard vastgesteld zenderpakket werkt YoufoneTV met een basispakket van 23 zenders. Klanten kunnen dat maandelijks eenvoudig uitbreiden of inkrimpen met vijf, tien of meer zenders tegelijk.

Nieuwe kanalen en interactieve functies

De Rotterdamse challenger op de tv-markt biedt veel nieuwe kanalen ten opzichte van het bestaande aanbod, gericht op een brede, jongere doelgroep. Er is een ruim aanbod genre-specifieke content zoals game- en vechtsportzenders. FOX Sports 1 Eredivisie wordt gratis in de pakketten aangeboden. Interactieve functies als begin gemist, opnemen en pauzeren en terugkijken, zijn bij YoufoneTV gratis inbegrepen. YoufoneTV biedt ook vast internet (tot 100 Mpbs) en vaste telefonie aan via het KPN netwerk.