NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

5G van T-Mobile biedt beste dekking volgens netwerktest umlaut

Nieuws
09 december 2020
5G van T-Mobile biedt beste dekking volgens netwerktest umlaut

Het mobiele netwerk van T-Mobile komt voor de vijfde keer op rij als beste uit de grootschalige nationale mobiele netwerktest van umlaut. Naast een 4G-netwerk van wereldklasse, bouwt T-Mobile een 5G-netwerk van uitmuntende kwaliteit dat met afstand de best geteste dekking heeft volgens umlaut. Wereldwijd behaalt T-Mobile Nederland de hoogste score.

Het 5G-netwerk van de telecomprovider heeft, gemeten over alle categorieën samen (steden, dorpen, wegen en treinsporen), de beste 5G dekking in het onderzoek van umlaut. Sinds oktober van dit jaar is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. Door de overname van Simpel enkele dagen eerder is T-Mobile ook de grootste mobiele provider van ons land, die met verwerking van meer dan 50% van het Nederlandse mobiele dataverkeer bovendien het meest gebruikte mobiele netwerk heeft van Nederland.

Bijna 6000 kilometer en 240 miljoen metingen

Het netwerk van T-Mobile heeft de mobile benchmark testen van umlaut (voorheen P3) sinds 2016 maar liefst vijf keer op rij gewonnen. Voor de test van 2020 reed umlaut in de maand november met vier testauto's 5,760 kilometer door onder meer (binnen)steden, buitenwijken en dorpen en langs snelwegen. Ook werden tests lopend uitgevoerd en langs spoorwegen. Meer dan 45.000 gebruikers leverden daarnaast tussen mei en november ongeveer 240 miljoen metingen aan voor het onderzoek. 

Hoogste wereldwijde score

Met een score van 962 uit 1000 punten, behaalt T-Mobile dit jaar wederom de hoogste score van alle operators in de umlaut test in Nederland en is dit zelfs in 2020 de hoogste score wereldwijd. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "We behouden onze positie als nummer één van Nederland met een uitmuntende score die wereldwijd nog niet eerder behaald is dit jaar. Dit maakt ons zelfs wereldkampioen. Bij T-Mobile leggen we de lat hoog om een kwaliteit van wereldklasse te bieden en onze klanten het beste van het beste te geven. Dat we voor de vijfde keer winnen, laat zien dat we dat consistent doen. We staan vooraan bij nieuwe ontwikkelingen, zodat we onze klanten altijd het beste kunnen bieden. Ik vind het geweldig dat we onze standaard ook opleggen bij de bouw en uitrol van ons 5G-netwerk omdat we onze klanten de beste kwaliteit en dekking willen bieden. Nu we meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland verwerken, zijn we extra trots dat we onze toppositie hebben weten te behouden. Dat is een wereldprestatie van het gehele team en onze netwerkpartners. We staan klaar om nog meer klanten te verwelkomen!"

Ook vaste netwerken

Sinds oktober biedt T-Mobile landelijke 5G-dekking. Dit betekent dat tenminste 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. De benodigde capaciteit komt voort uit de frequenties die in juli 2020 tijdens de multibandveiling zijn verkregen. Nog geen drie maanden na de lancering van het 5G netwerk, kwam T-Mobile hiermee de bij de fusie met Tele2 gedane belofte na om voor het einde van 2020 5G landelijk te introduceren. Nu het mobiele netwerk van T-Mobile staat als een huis, werkt de provider er hard aan om hetzelfde voor elkaar te krijgen voor haar vaste netwerk. Søren Abildgaard: "Ook thuis willen we iedereen in Nederland toegang geven tot een netwerk van topkwaliteit. Nu we de mobiele markt veroverd hebben, willen we ook de markt voor vast internet uitdagen en openbreken. Daar zullen we de komende tijd dan ook zeker op blijven inzetten."

news/2022/12/t-mobile-test.png