NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Cambrium, E-Fiber en Weserve worden lid van NLConnect

Nieuws
15 september 2017
Cambrium, E-Fiber en Weserve worden lid van NLConnect

De telecombedrijven Cambrium, E-Fiber en Weserve hebben zich aangesloten bij NLConnect, de brancheorganisatie van telecom- en kabelbedrijven. De vereniging groeit daarmee naar 18 leden, die allen werk maken van de breedband-infrastructuur van de toekomst en van hoogwaardige digitale toepassingen

Cambrium levert onder het merk Tweak onder meer Gigabit internet over glasvezel in verschillende gemeenten. Met het merk Sparql biedt het bedrijf een uitgebreid zenderaanbod. E-Fiber is gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken. Het bedrijf heeft als uitgangspunt dat alle adressen in een gemeente, zowel bedrijfspanden, sociaal maatschappelijke instellingen als woningen in kernen en het buitengebied, worden aangesloten op glasvezel. Weserve is actief als aanbieder van zakelijk internet op verschillende bedrijventerreinen via eigen glasvezelnetwerken en via netwerken van derden. Het bedrijf is tevens actief als zakelijke provider in verschillende buitengebieden.

Samenwerking

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect: "De aanmeldingen van deze innovatieve bedrijven zijn een belangrijk signaal dat we als vereniging toegevoegde waarde bieden voor de branche. We kunnen de gezamenlijke uitdagingen rondom de aanleg en exploitatie van toekomstvaste breedbandinfrastructuur en -diensten effectiever aangaan omdat ons draagvlak groter wordt. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over NLConnect

NLConnect behartigt de belangen van telecom- en kabelbedrijven: telecom-netbeheerders, internetaanbieders en aanbieders van telefonie en tv pakketten. De leden van NLConnect bieden consumenten en bedrijven via glasvezel-, kabel- en draadloze netwerken onder meer supersnel breedbandinternet, multiscreen digitale televisie en telefoniediensten. Nederland is qua telecom en media toonaangevend in Europa en de wereld. Het is de ambitie van de brancheleden om deze voorsprong verder uit te bouwen door te investeren in connectiviteit: steeds fijnmaziger en snellere vaste en draadloze netwerken, maar ook mediadiensten om de kijker en luisteraar op de meest gebruiksvriendelijke wijze te voorzien van de beste content.