NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Vier nieuwe leden versterken vereniging NLconnect

Nieuws
14 februari 2024
Vier nieuwe leden versterken vereniging NLconnect

Axians, DataFiber, Euronet en LH Glasvezeltechniek hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de glasvezel- en breedbandindustrie. De vereniging groeit naar 87 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "Energiezuinige glasvezel- en 5G-netwerken zijn kritische bouwstenen voor die twin transition van digitalisering en verduurzaming. De komende jaren wordt in heel veel woningen de glasvezelkabel in de meterkast afgemonteerd en voorzien we meer aansluitingen op de zakelijke markt. Ook zijn Private 5G-netwerken in opkomst. De nieuwe leden dragen bij aan die ontwikkelingen. Met de aanmeldingen kunnen we ons platform nog verder versterken. We heten de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Branchevereniging NLconnect stimuleert innovatie, samenwerking, gezonde marktwerking en kennisuitwisseling in de connectiviteitssector. Leden zijn onderdeel van de gehele breedbandketen: van aannemers en leveranciers tot providers. Om de glasvezelindustrie nog verder te verduurzamen publiceerde NLconnect onlangs Product Category Rules waarmee operators hun scope 3 CO2-emissies kunnen reduceren. Ook werkt de branche aan nog veiliger aanleg van nieuwe datanetwerken en is de branchevereniging intensief betrokken bij de kwaliteitscertificering van FttX-monteurs. 

Over de nieuwe leden: 

Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten, is een toonaangevende speler met ongeveer 1500 medewerkers in Nederland. Wij bieden uitgebreide ondersteuning aan diverse klanten, variërend van private bedrijven tot publieke organisaties en overheidsinstanties, gedurende het gehele proces van hun ICT-projecten. Ons brede portfolio aan ICT-oplossingen omvat onder meer telecominfrastructuur, waarbij wij ons specifiek richten op bedrijfs- en missiekritische communicatie.
 
In het bijzonder zijn wij één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van private mobile netwerken en portofonie-oplossingen. Onze expertise strekt zich uit tot indoor coverage (DAS), IP Dect, en private 5G, inclusief 5G as a Service (5GaaS). Voor private mobile radio bieden wij hybride infrastructuren aan, waarbij portofoons worden gecombineerd met push-to-talk oplossingen.
 
Ons team van field service specialisten beschikt over een veelzijdige en uitgebreide ervaring in het onafhankelijk onderhouden en beheren van verschillende netwerken en systemen. Met meer dan 100 ervaren en gecertificeerde specialisten, die dagelijks, 24/7 paraat staan, garanderen wij een ononderbroken bereikbaarheid voor onze klanten.
 
Axians staat synoniem voor betrouwbaarheid, innovatie en uitmuntende service, en wij zijn trots om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen met onze hoogwaardige ICT-oplossingen en -diensten.

DataFiber levert zakelijk internet en aanverwante diensten aan bedrijven en organisaties die hun organisatie willen optimaliseren met gebruik van internet. Wij zijn gespecialiseerd in de digitale infrastructuur, de netwerken, koppelingen, het internet en clouddiensten waarmee bedrijven werken.

Euronet weet als specialist in de infra als geen ander wat de vraagstukken en problematieken zijn bij het ontwerpen, realiseren en onderhouden van infrastructuur.
Nederland wordt tenslotte steeds voller. De ruimte en middelen steeds schaarser. Duurzaamheid van energie en ruimte zullen de bebouwde omgeving voor een belangrijk deel gaan bepalen. Daarbij stellen de gebruikers ervan steeds hogere eisen aan kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De vraagstukken over mobiliteit, energie en datacommunicatie worden steeds complexer. In deze complexe en dynamische omgeving is Euronet in staat een belangrijke rol te spelen in het definiëren en het realiseren van de beste oplossingen voor de aanleg van infrastructuur.

LH Glasvezeltechniek is meer dan een decennium werkzaam op het gebied van het aanleggen van glasvezel in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van koper en glasvezelverbindingen, ondergrondse infratechniek, datanetwerken en verlichtingstechniek.