NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA levert Zeeuwse buitengebieden snel internet

Nieuws
23 november 2017
DELTA levert Zeeuwse buitengebieden snel internet

DELTA investeert het komende jaar in betrouwbaar en snel internet voor inwoners en bedrijven in de Zeeuwse buitengebieden van Borssele, Veere, Reimerswaal, Goes, Terneuzen en Hulst. De samenwerking met partner Greenet wordt geïntensiveerd. Op 28 november start DELTA in Borssele met het eerste vraagbundelingstraject om Zeeuwse buitengebied bewoners te informeren.

"Het beste internet voor heel Zeeland, daar doen we het voor", aldus Marco Visser algemeen directeur van DELTA. "Vanzelfsprekend ook voor de inwoners, ondernemers én toeristen in de landelijke Zeeuwse gebieden. Daarom gaan we, bij voldoende interesse, investeren in het vast-draadloos netwerk en breiden we daarmee het aantal aansluitingen in de buitengebieden uit. DELTA wordt daarmee dé leverancier van betrouwbaar en snel internet voor álle Zeeuwen."

Vast-draadloos

DELTA en Greenet hebben de expertise van beide partijen gebundeld waardoor een betrouwbaar vast-draadloos netwerk wordt gerealiseerd met internetsnelheden tot 50 Mbps (download). DELTA verzorgt de glasvezelverbindingen en is eigenaar van het netwerk. Greenet realiseert het vast-draadloos netwerk voor DELTA.

Inwoners en ondernemers in de buitengebieden worden door drie lokale werkgroepen uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten. DELTA geeft uitgebreide informatie en presenteert de mogelijkheden om aangesloten te worden. Snelle beslissers maken gebruik van 200 euro aansluitsubsidie per adres en krijgen 100 euro korting op installatie en apparatuur. Uiterlijk 1 februari volgend jaar wil DELTA de interesse in snel internet in beeld hebben. Direct aanmelden voor snel internet in het buitengebied?

bron: www.DELTA.nl/buitengebied.