NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA sluit 3400 adressen in Zeeuws buitengebied aan

Nieuws
03 juni 2019
DELTA sluit 3400 adressen in Zeeuws buitengebied aan

DELTA start met een forse uitbreiding van het kabelnetwerk in Zeeland. 3400 adressen in Zeeuwse dorpen en steden die nu nog geen toegang hebben tot snel internet worden aangesloten. Op dit moment zijn deze zogenoemde 'witte adressen' beperkt tot internet via een telefoonlijn, een dsl-verbinding. Mensen die kiezen voor snel internet via de kabel, hoeven niets te betalen voor de aansluiting.

"Dit is de volgende stap die we zetten in het waarmaken van onze ambitie voor Zeeland: overal het beste netwerk en iedereen toegang tot snel internet", zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. "We hebben ons netwerk een flinke upgrade gegeven, leveren als enige provincie in Nederland snelheden tot 1Gbps, we hebben buitengebieden van snel internet voorzien en nu starten we met het aansluiten van 3400 huishoudens die op dit moment voor internet nog beperkt zijn tot een ouderwetse telefoonkabel, dsl. Zo geven we ook deze huishoudens toegang tot snel internet."

DELTA investeert in Zeeuws netwerk

De 3400 'witte adressen' krijgen de snelle kabelverbinding gratis aangelegd wanneer ze kiezen voor een internetabonnement bij DELTA. De betreffende huishoudens worden hierover in de komende periode door DELTA benaderd.

In de afgelopen 24 maanden heeft DELTA gewerkt aan een enorme operatie waarbij op 15.000 plaatsen door Zeeland de netwerkapparatuur wordt vernieuwd. Sindsdien gebruikt het bedrijf de nieuwste software voor data-verbindingen over de kabel. Ook worden de Zeeuwse buitengebieden voorzien van snel internet via een unieke vast-draadloos verbinding.

Gigabit snelheid

DELTA heeft een glasvezel-coax netwerk: het hart van het DELTA-netwerk in Zeeland bestaat uit glasvezel. Alleen de laatste meters naar de voordeuren is van coax. Met de nieuwste internettechniek DOCSIS 3.1 worden nu internetsnelheden geboden tot 1 Gbps.