NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Greenet start GNConnect voor managed mobiele maatwerkoplossingen

Nieuws
28 november 2019
Greenet start GNConnect voor managed mobiele maatwerkoplossingen

Vandaag lanceert Greenet GNConnect, een nieuwe aanbieder van communicatieoplossingen die zich richt op de behoefte aan betrouwbare communicatieoplossingen voor bedrijven en overheden.

Continuïteit van communicatie is steeds vaker een noodzaak. Nederland heeft een koppositie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken. Maar dat voldoet niet altijd en overal. Daar waar deze bestaande netwerken geen oplossing bieden, biedt GNConnect die wel. GNConnect is onderdeel van dezelfde onderneming als Greenet. Greenet heeft lange ervaring in de aanleg en exploitatie van LTE en andere draadloze netwerken en biedt netwerken en diensten in buitengebieden en andere locaties waar bestaande netwerken onvoldoende oplossingen bieden. Greenet heeft een eigen vaste en mobiele centrale netwerkinfrastructuur waarmee we in staat zijn volledig zelfstandige redundante netwerken aan te leggen voor elke toepassing. GNConnect bouwt voort op deze ervaring en infrastructuur.

Wat biedt GNConnect?

Nederland heeft een hoogwaardige mobiele en vaste infrastructuur. Toch zijn er veel bedrijven en overheden die onvoldoende worden bediend door de bestaande netwerken. GNConnect levert hiervoor de oplossingen, onder het motto 'Connect te unconnected':

  • Dekking. Mobiele of vaste netwerken voldoen niet altijd aan de steeds hogere eisen die klanten stellen. GNConnect levert in- en outdoor oplossingen voor klanten die behoefte hebben aan (extra) dekking op bijvoorbeeld bouwterreinen, evenementlocaties, warehouses, etc.
  • Betrouwbaarheid. Connectiviteit is randvoorwaarde geworden voor veel bedrijfsprocessen. Een Private LTE of 5G Netwerk kan een alternatief zijn voor bestaande netwerken of extra betrouwbaarheid bieden voor het geval een vast of mobiel netwerk uitvalt.
  • Veiligheid. Veiligheid van klantgegevens en bedrijfsprocessen is meer en meer cruciaal. GNConnect bouwt communicatieoplossingen naar de wens van de klant. Gegevens kunnen bijvoorbeeld in een volledige besloten netwerk worden gedeeld.
  • Integratie met IT oplossingen. Steeds meer bedrijven automatiseren hun processen. Dit stelt hoge eisen aan de integratie van de communicatieoplossing met de ICT platformen van een bedrijf.

Hoe doet GNConnect dat?

GNConnect levert mobiele maatwerkoplossingen aan op de locatie van de klant als alternatief voor of in aanvulling op de reguliere vaste en mobiele aanbieders, uiteraard naar de wensen en behoeftes van de klant.

Over GNConnect

GNConnect is onderdeel van Greenet. Greenet is sinds 2014 actief als aanbieder van draadloze en vaste breedbanddiensten. Greenet biedt onder eigen naam diensten aan in onder meer het buitengebied van Flevoland en Limburg en samen met DELTA Fiber Nederland in het buitengebied van Zeeland. Greenet is een van de grootste vergunninghouders van 3,5 GHz spectrum.