NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Greenet verlegt focus naar Mobile Private Networks

Nieuws
22 maart 2023
Greenet verlegt focus naar Mobile Private Networks

Greenet biedt sinds 2015 toegang tot internet in buitengebieden door 4G LTE netwerken aan te leggen. Deze technologie zet het bedrijf nu ook in voor een andere markt: het aanbieden van Mobile Private Networks (MPN) oftewel private 4G en 5G netwerken voor bedrijven en organisaties die hun bedrijfs- en missiekritische communicatie willen verbeteren. Met een eigen mobiele core netwerk biedt Greenet een MPN-oplossing die veilig, betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te implementeren is. De nieuwe focus wordt onderstreept door een nieuwe website en huisstijl te lanceren.

Wat is een Mobile Private Network? 

Een MPN is een “eigen” mobiel netwerk dat connectiviteit biedt binnen de locatie van een bedrijf of organisatie, indoor en outdoor. Het wordt specifiek aangelegd en gebruikt voor bedrijfskritische toepassingen en volledig ingericht volgens de wensen van de klant en geïntegreerd met diens IT-omgeving. Een MPN heeft veel minder access points nodig dan een WiFi netwerk en is daardoor veel eenvoudiger aan te leggen en te beheren.  

MPN-oplossingen voor diverse sectoren

Bedrijfsprocessen zijn steeds afhankelijker van communicatie en digitalisering. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan bedrijfskritische communicatie, die altijd veilig en beschikbaar moet zijn. Elke sector en organisatie heeft daarbij zijn eigen behoeften en wensen, zoals veiligheid van data in de zorg of flexibiliteit van het netwerk op een bouw- of evenemententerrein. Greenet kiest voor een sectorbenadering die inspeelt op deze specifieke behoeften. Het bedrijf biedt MPNs aan als dienst, zodat klanten zich kunnen focussen op hun bedrijfsvoering. 

Het 5G-ecosysteem: samenwerken met partners

Het inpassen in de wensen van de klant en zijn leverancier(s) is een randvoorwaarde voor een succesvol MPN. Bedrijfskritische processen en applicaties worden door derde partijen aan klanten geleverd. Greenet werkt daarom samen met partners die sterk zijn in bieden van bedrijfskritische digitale oplossingen en applicaties. Greenet levert het netwerk dat voldoet aan de hoge standaarden voor de bedrijfskritische applicaties die een partner levert aan haar klanten.