NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Kabel- en telecomsector ondersteunt nieuwe zoekmachine film.nl

Nieuws
31 januari 2017
Kabel- en telecomsector ondersteunt nieuwe zoekmachine film.nl

De kabel- en telecomsector reageert enthousiast op film.nl, de eerder vandaag gelanceerde zoekmachine voor legaal beschikbare series en films. Kabel- en telecombedrijven ondersteunen het platform door gratis levering van data en een financiële bijdrage. Ook zullen zij klanten actief over de zoekmachine gaan voorlichten. 

FILM.NL is een gratis service en bestaat uit een app en een website. De ontwikkeling van het platform is een gezamenlijk initiatief van verschillende rechthebbenden en moet voor de consument dienst doen als gids naar de legale content. De voltallige kabel- en telecomsector, waaronder VodafoneZiggo, KPN, Tele2, T-Mobile en de kleinere kabelbedrijven (waaronder DELTA/Zeelandnet en Kabelnoord) werkt actief mee om van film.nl een succes te maken. 

Data leveren en voorlichten

Zowel grote als kleinere bedrijven in de telecomsector doen mee. Zo leveren KPN en VodafoneZiggo data van hun eigen Video on Demand en Replay diensten aan het platform. En alle betrokken televisieaanbieders en internet service providers (ISP's) zullen hun klanten actief voorlichten over film.nl.

Nederland loopt op digitaal gebied voorop en is op het gebied van breedband zelfs de wereldwijde nummer één. Hierdoor lopen we ook voorop als het gaat om de vele verschillende legale mogelijkheden om naar films en series te kijken. 

Gezamenlijke aanpak

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect, de brancheorganisatie van kabel- en telecombedrijven: "Goede neutrale voorlichting over die mogelijkheden is noodzakelijk om kijken naar illegale streams en downloads te bestrijden en zo uitholling van de mediasector te voorkomen. We zijn verheugd dat rechthebbenden, producenten, omroepen en de kabel- en telecomindustrie elkaar gevonden hebben in deze gezamenlijke aanpak."