NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Kabel trots op nominatie Ster Gouden Loeki Aller Tijden

Nieuws
25 september 2015
Kabel trots op nominatie Ster Gouden Loeki Aller Tijden

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Ster wordt de Ster Gouden Loeki Aller Tijden uitgereikt. Dé prijs voor de meest memorabele tv-commercial aller tijden. Een van de genomineerden is de in 1999 verschenen TV commercial "Akela" van de gezamenlijke Nederlandse kabelbedrijven in samenwerking met reclamebureau Van Walbeek Etcetera. Daar zijn we bijzonder trots op!

Groei van digitale televisie in Nederland

In 1999 was de kabelcommercial van de Akela met haar welpen in het Alpenlandschap het startschot van de groei van digitale TV. Destijds had de kabel pas zo'n tienduizend DTV klanten; vrijwel iedereen keek nog naar een analoog pakket met 30 zenders. Digitale TV trok nog maar weinig kijkers en daar moest natuurlijk verandering in komen. De komst van digitale televisie betekende onder meer veel meer zenders en dus veel meer keuze. De groei van DTV is na die periode enorm toegenomen. De commercial was dan ook een prachtig startschot van een kentering in het TV kijken. In afgelopen 16 jaar is er veel veranderd. Inmiddels heeft de kabel in bijna 4 miljoen huishoudens als DTV klant en kijkt 90% van de Nederlanders digitaal.

Gezamenlijke marketing kabelbranche

De kabelbranche nam eind jaren '90 onder leiding van NLkabel (toen nog VECAI geheten) het initiatief voor de reclamecampagne. De kabelbranche bestond nog uit zo'n 50 verschillende kabelbedrijven, waardoor er een noodzaak was om op marketing-gebied gezamenlijk op te trekken. Later consolideerde de sector en werden de kabelbedrijven groter. Als gevolg van die schaalvergroting verzorgen de bedrijven hun marketing tegenwoordig zelfstandig.

Gouden Loekie aller tijden

De markante TV commercial van de kabelbedrijven is een van de 50 genomineerden. Na beoordeling door een vakjury en een publiekspanel zal de eervolle Loeki eind november worden uitgereikt.