NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Modernisering UPC-netwerk afgerond: 190.000 adressen in Zuid-Holland en Gelderland

Nieuws
10 mei 2013
Modernisering UPC-netwerk afgerond: 190.000 adressen in Zuid-Holland en Gelderland

Eind 2012 heeft UPC een grote moderniseringsslag aan het netwerk afgerond. Daardoor kunnen ook de inwoners van de laatste 26 gemeenten in het verzorgingsgebied van UPC gebruikmaken van telefonie en interactieve digitale televisie. Ook hebben zij nu toegang tot supersnel breedbandinternet.

Vóór de modernisering waren de netwerken, voorheen gemeentelijke kabelnetwerken, alleen geschikt voor de doorgifte van televisie en radio. Internet en interactieve televisiediensten konden via dit netwerk niet geleverd worden.

Witte vlekken

In totaal hebben in Zuid-Holland en Gelderland zo'n 190.000 adressen een retourgeschikte kabelaansluiting gekregen. Daarmee heeft UPC nu alle zogeheten witte vlekken in het netwerk ingekleurd. Met de modernisering van het netwerk, die binnen een periode van twee jaar werd afgerond, waren aanzienlijke investeringen gemoeid. UPC moest onder meer ruim 2.000 groepsversterkers en 9.000 eindversterkers aanpassen. Ook werd de ruggengraat van het netwerk flink uitgebreid, met 200 kilometer glasvezelkabel.

Keuzevrijheid

De bewoners van de betrokken gebieden hebben nu niet alleen toegang tot extra diensten, ze hebben ook een grotere keuzevrijheid. Voorheen konden ze alleen via de telefoonlijn een 'vaste' internetverbinding krijgen. Nu kunnen ze ook kiezen voor snel internet via de kabel.