NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Odido ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Nieuws
09 februari 2024
Odido ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Odido heeft vandaag aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur (GVAD). Deze gedragscode, geïnitieerd door NLconnect en Techniek Nederland, heeft als doel om de risico’s op ongevallen te verlagen bij de aanleg en onderhoud van digitale infrastructuur. De digitale infrastructuur omvat onder andere 5G-en glasvezelnetwerken.

Met de ondertekening van de GVAD toont Odido, samen met andere ondertekenaars, dat het verantwoordelijkheid neemt voor het creëren van een veilige werkomgeving. Deze veilige werkomgeving wordt onder meer gecreëerd door regels en veiligheidsvoorschriften te standaardiseren. Want naast dat Odido vindt dat glasvezel er voor iedereen moet zijn, is de provider van mening dat het belangrijk is dat data-en telecomnetwerken op een veilige manier worden aangelegd en beheerd. 

Grootste aanbieder van glasvezel 

De aanleg van 5G, glasvezel en andere data- en telecomnetwerken is in Nederland in volle gang. Door een wholesalemodel te hanteren, waarbij Odido gebruikmaakt van de netwerken van diverse grote netwerkeigenaren, is de provider inmiddels uitgegroeid tot de grootste aanbieder van 100% glasvezel in Nederland met meer dan 6 miljoen huishoudens die gebruik kunnen maken van deze diensten. Odido legt daarnaast ook zelf netwerken aan. Bijvoorbeeld in en naar datacenters en internetknooppunten. Met enorme precisie zorgt het netwerkteam ervoor dat glasvezelkabels tussen andere belangrijke infrastructuren in de grond worden gelegd. Tussen kabels en leidingen voor gas, elektriciteit en riolering bijvoorbeeld.

Veilige werkomgeving

Johan van den Branden, Chief Network and Operations Officer van Odido: “Veiligheid heeft onze grootst mogelijke prioriteit. Om die reden hebben we besloten ons bij deze gedragscode aan te sluiten om de nodige werkzaamheden in alle veiligheid uit te voeren, in samenwerking met aannemers en branchegenoten.”