NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

OLON Mediahub officieel van start

Nieuws
11 juni 2015
OLON Mediahub officieel van start

Afgelopen vrijdag heeft de officiële start van de OLON MediaHub plaatsgevonden. In het bijzijn van alle betrokken partijen werd het startsein gegeven tijdens het jaarlijkse congres van de lokale omroepen.

De start werd verricht door alle betrokkenen: de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON), het ministerie van OCW, Ericsson, KPN en NLkabel. Namens NLkabel was directeur Mathieu Andriessen bij de openingsplechtigheid aanwezig.

Hoogwaardige lokale omroep

Eerder spraken NLkabel, KPN en OLON reeds de ambitie en intentie uit om de signalen van de omroepen centraal te verzamelen en aan te bieden aan de pakketaanbieders. Met de OLON Mediahub krijgt die ambitie nu gestalte. De lokale omroepen kunnen zodoende hun bereik vergroten en pakketaanbieders kunnen de unieke lokale content effectief en efficiënt in hun digitale zenderaanbod opnemen. Mathieu Andriessen: 'De kabelsector stond aan de wieg van de lokale televisieomroep en is bijzonder verguld dat de toekomst van de distributie van de lokale omroep nu zeker wordt gesteld. De kabelsector draagt graag bij aan dit initiatief dat een hoogwaardige lokale nieuwsverslaggeving en lokale democratische cultuur versterkt."