NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Primevest betrekt financiering glasvezel uitrol in Den Haag bij ABN AMRO

Nieuws
26 juni 2020
Primevest betrekt financiering glasvezel uitrol in Den Haag bij ABN AMRO

ABN AMRO en Primevest Capital Partners hebben overeenstemming bereikt over een financieringsfaciliteit ten behoeve van de uitrol van glasvezel in Segbroek. Met deze financiering faciliteert ABN AMRO de uitrol van glasvezel in Den Haag en daarmee de verdere verglazing van Nederland.

Primevest CP is in 2019 met T-Mobile en VolkerWessels Telecom gestart met de uitrol van glasvezel in Den Haag, waarvan het eerste gedeelte recent is opgeleverd. Het investeringsfonds van Primevest CP (Primevest Communication Infrastructure Fund, "PCIF") investeert daarbij in de passieve infrastructuur. Het fonds financiert de investeringen tot maximaal 50% met leningen en heeft daartoe een financieringsfaciliteit gesloten met ABN AMRO. Het is de intentie dat de financiering in de toekomst zal worden uitgebreid met de financiering van de uitrol van glasvezel in de Haagse wijk Loosduinen, welke Primevest CP, T-Mobile en VolkerWessels Telecom recentelijk hebben aangekondigd.

Bas van Dongen (Fund Manager PCIF): "Wij zijn blij dat een Nederlandse bank op deze manier bijdraagt aan de glasvezel uitrol in Nederland. Met onze partners T-Mobile en VolkerWessels Telecom hebben wij actief gewerkt aan de totstandkoming van deze overeenkomst en hiermee is een belangrijke volgende stap gezet in onze gezamenlijk ambitie om meer glasvezelprojecten op te starten".

Bastiaan Haakman (Senior Finance Specialist ABN AMRO) en Matthijs Meinders (Relatiemanager Sector TMT ABN AMRO):"ABN AMRO gelooft in de toekomst van glasvezel en in de open-access strategie van Primevest CP. Door netwerken tegen aantrekkelijke tarieven open te stellen voor alle partijen, kunnen de huishoudens in Nederland die nog geen toegang hebben tot snel internet via een glasvezelverbinding, snel worden aangesloten. ABN AMRO is blij met deze financiering een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere verglazing van Nederland".