NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

T-Mobile biedt landelijk 5G-dekking

Nieuws
27 oktober 2020
Den Haag, 27 july 2020, T-Mobile, Hoofdkantoor,5G, Photo: T-Mobile / Bart van der Putten

T-Mobile biedt vanaf vandaag landelijk 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. In recordtijd is de benodigde capaciteit gebouwd. Hierbij is gebruik gemaakt van de frequenties die in juli 2020 tijdens de multibandveiling zijn verkregen. T-Mobile komt hiermee de bij de fusie met Tele2 gedane belofte na om 5G landelijk te introduceren voor het einde van 2020.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "Voor de veiling hebben we alle benodigde voorbereidingen getroffen om snel te kunnen starten. Direct daarna hebben we alles op alles gezet om onze belofte na te komen. Ik ben enorm trots dat dat is gelukt. We bieden zelfs eerder landelijke dekking dan vooraf verwacht; dat is vooral fijn voor onze klanten. Het is fantastisch om te zien hoeveel consumenten nu al 5G gebruiken en nieuwsgierig zijn naar de nieuwe mogelijkheden."

Meest gebruikt

Het mobiele netwerk van T-Mobile is vier jaar achtereen getest als het beste netwerk van Nederland. Na de introductie van het Unlimited abonnement in 2017 - waarmee de mobiele telecommarkt werd opengebroken - is het ook het meest gebruikte mobiele netwerk van Nederland geworden. Meer dan 50% van al het dataverkeer gaat via het best geteste netwerk van T-Mobile. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in stabiliteit, kwaliteit en snelheid van dit netwerk, dat nu dus ook voor 5G landelijke dekking biedt.