NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

T-Mobile lanceert 5G-netwerk

Nieuws
28 juli 2020
T-Mobile lanceert 5G-netwerk

T-Mobile Nederland heeft vandaag haar 5G-netwerk gelanceerd. CEO Søren Abildgaard zette samen met de Haagse wethouder Saskia Bruines (Economie, Internationaal en Dienstverlening) symbolisch de schakelaar om. Hiermee beschikt T-Mobile's thuisbasis Den Haag, samen met het grootste gedeelte van Nederland, over toegang tot de ongekende mogelijkheden van 5G. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

Afgelopen week bemachtigde T-Mobile in de Multibandveiling de gewenste frequenties voor de uitrol van haar 5G-netwerk waaronder dus de 700 Mhz frequentieband.

5G-netwerk

Klanten met een 5G-abonnement en een geschikt 5G-toestel krijgen de komende dagen toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Dit is het begin van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten. Onze klanten kunnen de eindeloze mogelijkheden van 5G verkennen in dit nieuwe tijdperk. 5G maakt bijvoorbeeld Internet of Things mogelijk, waarbij apparaten en machines straks verbonden zijn met internet en onderling gegevens uitwisselen. Jouw wekker communiceert straks direct met je koffiemachine, zodat jouw verse kopje koffie iedere dag klaar staat."

Slimmer en dynamischer

Met de lancering van het 5G-netwerk kan T-Mobile nog actiever bijdragen aan de innovatie en digitalisering van de maatschappij. Zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Van slimme 5G-toepassingen in de zorg tot sensoren die de parkeerproblematiek in drukke steden helpen op te lossen en de infrastructuur verbeteren. Het nieuwe 5G-netwerk, gebaseerd op het door T-Mobile zojuist verworven 700 MHz spectrum, is nog slimmer en dynamischer en zorgt voor een nog stabielere netwerkverbinding. Dit is onder andere belangrijk voor kritische communicatiediensten, die essentieel zijn voor bijvoorbeeld hulpdiensten.