NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Vijf nieuwe leden voor NLconnect

Nieuws
17 december 2018
Vijf nieuwe leden voor NLconnect

CBizz, Fibety, Siers Telecom, Spijkerman BV en YouCa hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedband-industrie. De achterban van NLconnect groeit daarmee verder onder aannemers, toeleveranciers, netwerkeigenaren en providers.

CBizz is leverancier van zakelijke internetdiensten en is gespecialiseerd in de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen en in het aanbieden van verbindingen en diensten hierover. CBizz is actief op ruim honderd bedrijventerreinen door heel Nederland en levert maatwerk internetverbindingen aan ondernemingen.

Fibety is de internetprovider van het Groene Hart. Het bedrijf levert betaalbaar en supersnel glasvezel internet en digitale televisie in onder meer Gouda en omstreken.

Siers Telecom is al meerdere jaren actief in de glasvezelnetten, van FttH tot Fttx. Het bedrijf heeft niet alleen kennis van aanleg en montage, maar ook van de ontwikkeling van concepten en installaties.

Spijkerman BV is totaalleverancier van prefab behuizingen en elementen voor telecommunicatienetwerken, zoals mastfundaties voor zendmasten, glasvezel area POP's en straatkasten, inclusief technische inrichting, fundering en plaatsing. Producten van het bedrijf zijn te vinden in uiteenlopende glasvezel- en breedbandnetwerken in Nederland en Duitsland.

YouCa is een aanbieder die in 2019 gebruik wil maken van het opengestelde kabelnetwerk van VodafoneZiggo. YouCa zal internet, TV en telefoniediensten landelijk aanbieden.

Breedband-keten

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "De aanmeldingen van CBizz, Fibety, Siers Telecom, Spijkerman en YouCa" onderstrepen dat NLconnect steeds meer partijen in de gehele breedband-keten vertegenwoordigt. Zowel de aannemerij als toeleveranciers, netwerkeigenaren en providers op de zakelijke en residentiële markt zetten hun schouders onder het verbeteren van de connectiviteit in ons land. NLconnect heet de nieuwe leden dan ook van harte welkom!"

Over NLconnect

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur. De vereniging komt voor uit de voormalige brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica, die sinds april 2018 als één branchevereniging opereren met de naam NLconnect. De nieuwe vereniging wil werk maken van de Gigabit society en heeft als doel dat elke Nederlander en elke Nederlandse organisatie of onderneming de beschikking krijgt over toekomstvast breedband. NLconnect streeft daarbij naar een gezonde marktwerking in alle segmenten van de breedband-keten.