NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

VolkerWessels Telecom wint Europese aanbesteding van RDI voor antennebouw

Nieuws
06 juni 2023
VolkerWessels Telecom wint Europese aanbesteding van RDI voor antennebouw

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft de Europese aanbesteding voor Antennebouw en aanverwante diensten toegewezen aan de Business Unit Netwerk Solutions van VolkerWessels Telecom. Het gaat hier om een raamovereenkomst van twee jaar.

In die periode van twee jaar heeft VolkerWessels Telecom de opdracht om vijftien antenne-opstelpunten in Nederland en twee in Caribisch Nederland te beheren. Werkzaamheden die daaronder vallen, zijn inspecties, regulier onderhoud, reparaties, verplaatsingen of vervangingen van antenne-installaties en mogelijke nieuwbouw van antenne-opstelpunten. “We zijn blij dat we met onze divisie Netwerk Solutions opnieuw deze aanbesteding van de RDI hebben gewonnen. Met deze dienstverlening kan VolkerWessels Telecom ook de komende jaren een bijdrage leveren aan de veiligheid van de digitale infrastructuur in Nederland en Caribisch Nederland,” zegt Peter van Stenis, Manager Bedrijfsbureau Netwerk Solutions bij VolkerWessels Telecom.

De antennes worden door de RDI vanuit de centrale locatie in Amersfoort gebruikt voor diverse meetdoeleinden waaronder het monitoren van het radiospectrum. Hierdoor weet de RDI wat zich afspeelt in de ether en kunnen gewenste en ongewenste ‘ontwikkelingen’ tijdig gesignaleerd worden. Het correct functioneren van de antennes is voor de RDI van groot belang bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Uitval dient zoveel mogelijk te worden voorkomen. Door bijvoorbeeld blikseminslag, storm of ontstane vochtproblemen kunnen antennes defect raken. Reparatie aan de antennes en/of bekabeling is dan noodzakelijk. Door klimaatveranderingen is het aannemelijk dat we in de komende 4 jaar vaker te maken krijgen met extreem weer waardoor de kans op schade toeneemt. Naast bovengenoemde diensten zal de opdracht ook inspectie, regulier onderhoud, verplaatsing of vervanging van een antenne installatie en bijbehorende zaken kunnen omvatten. Daarnaast kan er ook een opdracht voor het verwerven van een opstelpunt voor een nieuw meetstation gegeven worden.