NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Geuzenet Brengt Snel Internet naar Hamburgs Havengebied met Innovatieve Connectiviteitsoplossingen

Nieuws
13 december 2023
Geuzenet Brengt Snel Internet naar Hamburgs Havengebied met Innovatieve Connectiviteitsoplossingen

Vanwege het aanhoudende gebrek aan een goed dekkend glasvezelnetwerk richt Geuzenet zich nu op de Duitse regio Hamburg. In het havengebied bevinden zich duizenden handelsondernemingen, maakbedrijven en logistieke dienstverleners verstoken blijven van snelle glasvezelverbindingen, en soms nog jaren moeten wachten of waar het onmogelijk voor is. Dankzij het nieuwe strategische partnerschap tussen het Nederlandse Geuzenet, de Duitse Intra Europe Coding GmbH, en Leuchtkraft Elektrotechnik GmbH worden de unieke Fixed-Wirelessoplossingen van Geuzenet nu ook beschikbaar in deze regio en een belangrijk Nederlands exportproduct. 

In 2021 heeft Geuzenet, marktleider in Nederland op het gebied van zakelijke Fixed-Wireless oplossingen, besloten om haar activiteiten uit te breiden naar Duitsland. De lancering van Geuzenet op de Duitse markt is een logische stap, gezien het aanzienlijke achterblijven van Duitsland op het gebied van glasvezeldekking. Duitsland staat zelfs onderaan de lijst in Europa als het gaat om de dekking van netwerken met zeer hoge capaciteit*. Dit vormt een aanzienlijke belemmering voor de digitalisering en cloudificatie van het Duitse bedrijfsleven, wat echter wel grote kansen biedt voor Fixed Wireless Access toepassingen.

Hamburg

Na succesvolle projecten in de regio Nordrhein-Westfalen en een aanzienlijke uitbreiding van het Duitse partnernetwerk, is nu de regio in en rondom de haven van Hamburg aan de beurt. De connectiviteitsoplossingen van Geuzenet zijn onder andere geschikt voor handelsondernemingen, de maakindustrie en logistieke dienstverlening, en zijn zelfs op grote schepen te vinden. Met de samenwerking van Intra Europe Coding GmbH en Leuchtkraft Elektrotechnik GmbH, twee regionale specialisten, wordt de marketing, verkoop en installatie van Geuzenet oplossingen gerealiseerd. Jeroen Meuleman, Directeur Geuzenet: “Vanwege de hoge kosten, tijdsintensiviteit en soms onmogelijkheid van het aanleggen van glasvezellijnen in het havengebied, zal het nog lang duren voordat bedrijven daar toegang hebben tot supersnel internet. Dit partnerschap biedt een oplossing voor veel ondernemingen.”

Innovatieve Technologie voor Supersnelle Verbindingen

In tegenstelling tot traditionele draadloze oplossingen zoals satellietinternet en straalverbindingen, maakt Geuzenet gebruik van krachtige openbare 4G- en 5G-netwerken. Deze mobiele technologieën zijn zo stabiel en krachtig dat ze als vaste snelle glasvezellijnen kunnen fungeren, waardoor fabrieken, bedrijfskritische cloudapplicaties en kantoren met wel honderd medewerkers op supersnel internet kunnen worden aangesloten. Geuzenet biedt Fixed Wireless Access aan binnen een managed services contract, waardoor bedrijven eenvoudig en snel supersnelle verbindingen kunnen laten installeren en professioneel beheren.

European Broadband Awards

Met de European Broadband Awards, jaarlijks uitgereikt door de Europese Commissie, worden succesvolle breedbandprojecten erkend als best practices in Europa. Jeroen: “Wij waren dit jaar één van de genomineerden met onze succesvolle introductie en uitrol van onze connectiviteitsoplossingen in Duitsland. De jury was verrast dat met deze technologie en onze specifieke aanpak tienduizenden Europese bedrijven eerder naar de Cloud kunnen overstappen dan voorheen gedacht. Zo bieden wij als innovatief Nederlandse MKB een deeloplossing voor de Europese digitaliseringsopgave.”

*Duitsland bezet de 21e plek in de DESI-index op de indicator dekking van VHCN-netwerken.