NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

GlasDraad Drenthe start glasvezelcampagne in buitengebied Emmen

Nieuws
19 september 2018
GlasDraad Drenthe start glasvezelcampagne in buitengebied Emmen

Bewoners van het buitengebied van Emmen kunnen zich aanmelden voor glasvezel en binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. Namens de gemeente Emmen heeft wethouder Otter dit initiatief op 18 september jl. bekrachtigd door de ondertekening van het convenant met GlasDraad Drenthe. Direct daarna tekende Henk Jumelet, gedeputeerde van de provincie zijn contract met een provider en benadrukte op deze manier het belang van glasvezel voor de toekomst van Drenthe.

GlasDraad Drenthe start in samenwerking met de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen namelijk een zogenaamde vraagbundeling in het buitengebied van Emmen. Wanneer 50% van de bewoners zich vóór 1 december 2018 aanmeldt, is de komst van een nieuw glasvezelnetwerk een feit. Eind 2017 was de aanbieder al succesvol met een vergelijkbare campagne in het Groningse Westerwolde en Stadskanaal, onder de naam Mabin Groningen.


Minstens 50% deelname

In de komende periode worden bewoners en ondernemers in het buitengebied geïnformeerd over het project. Eind september ontvangen zij een informatiepakket in de brievenbus met informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Aanmelden is mogelijk door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende serviceproviders, waaronder NLconnect leden Multifiber en Weserve. Als op 1 december 2018 minstens 50% van de mensen een abonnement heeft afgesloten, krijgt glasvezel groen licht.

Over GlasDraad Drenthe

Snel internet is in de huidige maatschappij cruciaal geworden, óók in het buitengebied. Daarom stelde GlasDraad zich bij de oprichting als doel om juist die bewoners aan te sluiten op een modern en toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Gekenmerkt door een innovatieve, eigentijdse en flexibele werkwijze. Dit uit zich niet alleen in een open netwerk, dat voor iedereen toegankelijk is. Ook staat hier een transparant aanbod tegenover, met keuze tussen een eenmalige afkoop van het vastrecht of een maandelijkse bijdrage die gegarandeerd na 15 jaar eindigt. Het gaat GlasDraad om de realisatie van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden. Samen op weg naar glasvezel!

Het vervolg

GlasDraad Drenthe en de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen kijken er reikhalzend naar uit om in Emmen aan de slag te gaan. Om u verder zo goed mogelijk te informeren, vindt er op 9 oktober een informatieavond plaats in Hotel Fletcher in Emmen. Hier kunnen bewoners vrijblijvend terecht voor meer uitleg over het belang van glasvezel en de verschillende abonnementen van de vier serviceproviders. Kijk voor meer informatie op de website drenthe.glasdraad.nl
.