NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Spitters en GlasDraad Groene Hart slaan handen ineen voor aanleg glasvezelnetwerk

Nieuws
13 november 2018
Spitters en GlasDraad Groene Hart slaan handen ineen voor aanleg glasvezelnetwerk

Op woensdag 7 november heeft Berry Diepstraten, algemeen directeur, namens Spitters uit Waalre de overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart voor de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Teylingen-oost, Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

De voorbereidingen op de aanleg in dit waterrijke gebied zijn al enkele maanden in volle gang. Spitters zal als aannemer de aanleg van het gehele netwerk verzorgen.

Vergunningen en instemmingen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afronding van de detailengineering en wordt er met de diverse grondeigenaren, zoals gemeenten, provincies en waterschappen afstemming gezocht waar de diverse netwerkknooppunten en de glasvezeltracés mogen worden aangelegd. Ook de noodzakelijke afstemming met nutsbedrijven hoort daar bij. Er zijn immers diverse belangen die gerespecteerd moeten worden, zoals die van de gas-, water-, elektraleveranciers en natuurlijk niet te vergeten de natuur. Dit is noodzakelijk om alle randvoorwaarden voor de bouw te creëren.

Toekomstgericht glasvezelnetwerk


GlasDraad Groene Hart is verheugd over de samenwerking met Spitters. Met deze overeenkomst zet GlasDraad een grote stap voorwaarts om de bewoners in het buitengebieden van het Groene Hart te voorzien van de gewenste toekomstgerichte glasvezelverbinding.