NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

TeleZuid legt glasvezel buitengebied Rucphen aan

Nieuws
03 september 2018
TeleZuid legt glasvezel buitengebied Rucphen aan

Op 24 augustus tekenden de heer Van der Nat, namens BBR en de heer Steygerwalt namens TeleZuid, de aanneemovereenkomst voor het aanleggen van een supersnelle glasvezelverbinding in de buitengebieden van de gemeente Rucphen.

In april 2018 werd duidelijk dat er voldoende animo was onder de bewoners voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Rucphen. Breedband buitengebied Rucphen B.V. heeft, mede dankzij een aantal ambassadeurs, voldoende huishoudens als klant kunnen verwelkomen, waardoor er een rendabele exploitatie mogelijk is.

Fiber to the Home

Voor TeleZuid is het een memorabel moment, omdat dit het eerste Fiber to the Home project is voor het bedrijf. Telezuid is een samenwerkingsverband tussen Lomitel, Teletronika en Spitters en is gespecialiseerd in het ontwerpen, beheren, aanleggen en onderhouden van telecommunicatie infrastructuren.

Drie PoP-locaties

Het totale aansluitgebied beslaat ruim 100 km glasvezelkabel en is verdeeld over drie PoP-locaties, in Rucphen, Schijf en Sprundel. De aanleg zal gefaseerd worden uitgevoerd. Op het netwerk zal PLINQ actief zijn als provider.